maanantai 7. lokakuuta 2024

Kommentti uutisartikkeliin talousrikollisista

 Tämän päivän nettiuutisissa kerrottiin suomalaisista talourikollisista Virossa. Listattuja rikostyyppejä olivat kavallus, petos ja vero petos, ja jotenkin niistä syntyi mielikuva, että milkaisia nuorikojset ehkä olivat. 

Kavalluksen tekijä uskoo, että kaikki mainokset ovat puppua, ja niin hän oli itsekin vastaavasti mainostanut tavalla, joka ei ole rehellisesti totta. Hän kai uskoi, ettei mikään voi koskaan kunnolla onnistua, mihin kai syynä olu, että hän uskoi koulutusten olevan riittäviä ammattitaidon oppimiseen, vaikka koulutusten järjestäjöt kyllä sanoivat vain yrittäneensä luoda jotain hyvää tujea nuorilke ammattiin pyrkimuseen. Lahjakkuuksien oppiminen on mysteeri, mutta ehkä jotain ymmärtäisi kurjani https://miraclelikenature.blogspot.com/2024/01/book-wonderful-miracle-like-beings.html ekan tekstin luettuaan ja yritettyään sitä.

Petos toi mieleen sanan "pet" eli lemmikkieläin, ja tavallusta on että lemmikkieläin osaa hienoja muttei ihan ihmusen tyyppisesti, eli se ei aina kommunikoidu kokonaan tai ihmiset eivät osaa täydentää puuttuvia osasia etenkään kaikki kaikkualla koulusivistyksensä perusteella, niin vaikka siitä saisi tuotteen tai palvelin, niin sen toimivuus vaihtelee ja on kaavamaisen joustamattomilla heikoin. Vastaavasti, jos ihminen valehtelee mutta katsoo idean lemmikustä, niin moni epäilee, eytei kukaan ihminen moiseen yllä, jollei ole harvinaisen lahjakas, elämänviisas, vanha ja kojenut tms. 

Veropetos toi miellen taiteilijan tai kurjailijan tms, joka kyllä osaa hienoja asioita, joista voi olla kansantaloydellusta hyötyä, mutta jolla ei ehkä ole työtä, etenkään hyväpalkkaista kokopäivätyltä eikä vastaavaa mäörää myyntituloja tms joilla elää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

How to bring a shopping bag home

 " Maybe with handiwork materials (etc?) bought from a shop too, one ought not bring it straight away fully into use, (if one is not in...