keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Yli varojensa elettyä: miten jatkaa eteenpäin ok tavalla, jos on kauppaketjun osaaminen apuna

Tapaan käydä ruoka- ym ostoksilla isossa marketissa, joka vaikuttaa olevan kovin taiten hoidettu. Siinä, missä tavallinen pieni ruokakauppa kai laittaa tuotteita hyllyyn, että tässä ois näitä laatikoita, joku on tehnyt tuotteita, niin isossa marketissa on vaikka Ceylonin teetä, siihen ja siihen tapaan nautittavaa syysiltana teekuppi kädessä nojatulissa viltin kera, tms, vaikka on "vain" halpa tuote. Jne tuotteista ylipäätään, samoin kai koko kaupun pyölrittäminen, kuljetuksineen, henkilökemioineen, kulttuurieroineen, rikollisuuksineen, ym. Mutta joinakin syksyinä onsaanut vaikutelman, että pienten ruokakauppojen pitäjät ovat halunneet kokeilla ison kaupan pyörittämistä, olettaneet oppivansa ja pääsevänsä tienaamaan paremmin, ja niin iso marketti on ollut heillä käytössään. Mutta jossain vaiheessa syksyä on joku tuntunut tuumivan,e ttä hei nää ruuat on nyt melkein loppu, missä ois lisää, isot töissä olevat miehet syöneet, mutta sitä kun kysyy, niin ne olikin varattu kahdeksi vuodeksi ja pitkän ajan varastot siis melkein loppu, vaikka vasta on kuukausi pari kulunut, ja niin on tullut takkiin kymppitonneja, vaikka luuli pääsevänsä tienaamaan,kun osaa jouhevasti pyörittää pienempää kauppaa, mutta isomman kaupan pyörittämienn on vaativampi juttu ja siksi tarvitaan sen kokeneet ammattilaiset apuun.
Mitä siis tehdä, jos on elänyt ylitse varojensa? 1. Ensin täytyy katkaista enempi rahanmeno ja tehdä se heti, minuutin parin sisään, ja huolehtia, ettei siitä tai jostakin muusta tule lisämenoeriä. Käytännössä siis tarttee soittaa heti neuvoa kokeneemmalta ison kaupan pitäjältä, sellaiselta, joka suvereenisti oottaa kaupan pyörittämisen vastuulleen heti, koska on siinä osaavainen, ja tarttee varoa, ettei itse siinä yhteydessä sitoudu johonkin hankalaan tai isoa rahanmenoa tuomaan, vaikka se isolle kaupalle olisi pieni osa vain. (Mutta missä tahansa ammatissa ei mikä tahansa kokeneempi tai maineekkaampi tai sukupolvea tai kahta vanhempi henkilö ole viisaampi, vaan voipa joutua huonompaan jamaan, jos antaa määräysvaltaa iltan vastuuta, jonka kai pitäisi olla kirjallisesti sovittu tms selkeä sopimus, josta ei luista, vaikka olisi epätavallinen ja ikävä tilanne.) 2. Ja sitten tarttee elellä muutama päivä tai väliaika kuin itsellä olisi kovin vähän varoja, siis selviten mm ruuan puolesta mutta pienellä budjetilla esim. 3-5 päivää mutta niin, etteis en jälkeenkään tartte törsätä. 3. Ja sinä aikana, mieluiten heti, etsiä, että mikäs sitten olisi minulle sopiva paikka, missä ymmärrän ohjeet, halutaan minunkaltaiseni sinne, osaan ja jaksan, viihdynkin. Se on usein eri paikkakunta tai muuten eri paikka,missä taitotason ja siihen littyvien kommunikaatiotapojen kanssa tarttee etenkin alkuun olla tarkkana, kun siinä juuri äsken stiplasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Magnifient views : and nice to live in

 See my new book, free downliad at  https://miraclelikenature.blogspot.com/2024/04/magnifient-views.html "This book contains advices in...