sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Uusien laitteiden valinnasta ja käyttönotosta

Ostin viime kesänä halvan printterin (HP DeskJet 2130), jolla oli kamalan kiva ääni ja ihan kiva tapa printata, mutta jonka muste riittä vain reilut 200 sivua ja maksaa melkein yhtä paljon kuin printteri. Mutta sitä vaan mietin, kun punainen tietokoneeni on myös ollut mukava käyttää, mutta toisaalta pääkaupunkiseudulla koneet olivat ikäviä, niin voiko kyse olla erosta valintakriteereissä ja käyttötavassa. Käyttömukavuusominaisuudet ovat jotakin uomaa, jonka koneen symboliikka kertoo: tyyli, väri, nimi. Jos siis valitsee niiden perusteella itseään miellyttävän, niin silloin sen käyttömukavuusominaisuudet sopivat itselle. Ja niin, kun uutta laitetta lähtee käyttämään, niin käyttäminen on yleensä kai ajateltu kovin hienosti jostakin perspektiivistä käsin toimivaksi, esim. että Savonlinnasta ostettu printterini on oopperajuhlia ja mökkeilyä ajatellen, mikä on sitten sopiva vinkkeli sen käyttämiseenkin, eikä vain, että painen "Print", vaan että olen tarkempi siinä, mitä teen, luon mukavan käytön uomaa, esim. printtaan jotakin mökkeilyhenkistä etenkin ensi alkuun, kun se minusta niin on hieno. Näin laite sopii muuhun elämään eikä ole erillinen tekniikkamasiina.
Mutta toki sitten on niinkin, että osin mustat koneet ovat vaikuttaneet vaarallisilta ja reistailevilta, eivät niin käyttäjäystävällisiltä vaan erimaalaisita osista koottu osin mustanvärinen uusi hellani oli tosi vaarallinen etenkin alkuun, jos sitä yritti katsella ja kokeilla, että mitä uomia pitkin se toimisi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Magnifient views : and nice to live in

 See my new book, free downliad at  https://miraclelikenature.blogspot.com/2024/04/magnifient-views.html "This book contains advices in...