sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Kauppojen tarjonnasta (kauppiaille)

Tässä näin uutena vuotena tulee mieleen, että Helsingissä, mistä olen kotoisin, uusi vuosi ei ollut yhtä lailla juhlimista kuin Savonlinassa, missä nyt asun. Osin kyse lienee kauppojen tarjonnasta: Helsingissä pojilla oli mitä paukkoja olivat onnistuneet saamaan, kun taas Savonlinnassa pauke kuulostaa siltä, että ovat saaneet valita, mitä haluavat, kai siksi, että kauppojen tarjonta vastaa paremmin asiakkaiden toiveita. Hlesingissä tavarat olivatr jotenkin tyyliteltyjä ja minulle Helsingissä kasvaneena ne ainakin olivat jotenkin vääränlaisia ja hiertäviä, eivät niin toimivia. Savonlinnaan taas moni on muuttanut matkailun myötä ja siis osin kauppojen tarjonnan mukaan valinnut seutua, ja niin jo alunperin asiakkaiden toiveet ovat sopineet paremmin yhteen kauppojen tarjonnan kanssa. Savonlinnassa tavaroissa ei yleensä ole ylimääräisiä tyylipiirteitä vaan ne sopivat johonkin aiheeseen, tekevät sen mahdolliseksi, kuten lähinnä mökkeily, ooppera, käsityöt, hyvä ateria keskustellen, yms, muttei kyllä kaikkea mahdollista, mitä ihminen voi toivoa. Helsingissä sellaisia asioita olisivar kai akateeminen järki, akateemisen sivistyksen tumalla tavalla eläminen, puistot, hyvät vapaa-ajanviettomahdollisuudet ja että lapsista kasvaisi sivistyneitä, kenties jotakin puutaloasumisesta, mutta se toisi myös kerrostaloasumisee sopivaa, mikä loisi erilaisia miljöitä ja kyllä tekisi asumisesta niin mukavampaa ja elämänvalinnoista helpompia klisheemäisten kimppujen avulla helpommin löytyviä.

Jaa, onkohan tuossa tuo, että Savonlinnan seudula on taideosaamista, kun taas Helsingissä ei? Muttei kai tuotteen kyvyn neuvoa jossakin taidossa tarvitse olla paikallisen taideosaamisen varassa, vaan jos voi joskus valita parista tai useammastakin versiosta, niin esim. joku väri on ajattelua osaavan mielestä selväpäisyyden tyyppinen kun taas toinen ei tunnu sopivan ajatteluun. Näin voi siis muualla valmistetuista tuotteista valita. Samoin, jos itsellä, esim. vanhuksella tai erityisen harrastuneella ja taitavalla, on paljon kokemusta, osaamista ja viihtymistö jollakine lämänalalla ja tuntuu myös sitä, miten muut sityä oppivat ja missä viihtyvät, niin voi samaten tuotteen eri versioista huomata, mikä sopii mihinkin ja siis tekee hyvin mahdolliseksi niiden taitojen oppimisen. Siksi hyvä tuote olisi kai tavallaan hyvä perustuote, siinä ei saisi olla hämäävää muotoilua vaan käyttömahdollisuudet ja sopivuus tietynlaiseen kiehtovaan elämään näkyvissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Magnifient views : and nice to live in

 See my new book, free downliad at  https://miraclelikenature.blogspot.com/2024/04/magnifient-views.html "This book contains advices in...